Tryckteknik

VÅRA TRYCKMETODER

DTG

I vår produktion använder vi oss huvudsakligen utav DTG (Direct To Garment) metoden. Med denna printas motivet direkt på plagget med utvalda textilfärger.
Du får samma mjuka  effekt som med screenprinting, men med detaljrikedomen från digital printing.  Processen och färgerna som används är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX class 1.
Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier även efter tryck.
Denna tryckmetod är den senaste på marknaden och är också det tryckalternativet som är mest skonsamt för miljön.

TRANSFER

 Denna tryckmetoden använder vi oss utav när det gäller att trycka på produkter med dragkjedjor och andra ojämnheter. Med denna tryckmetod  underlättas processen samt  lindrar effekten på plagget vi trycker på. Transfertryck är även en utmärkt metod vid tryck på polyesterplagg. 
Precis som vårt DTG-tryck är transfern vi använder certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX class 1.

BRODYR (Direktbrodyr - Hållbar märkning)

På en del produkter använder vi oss utav  sk direktbrodyr . Detta är en är en klassisk märkningsmetod där man broderar direkt på produkten.
Resultatet blir många gånger att man förhöjer helhetsintrycket och får det att kännas lite extra lyxigt.
Att brodera är ett hantverk som ställer höga krav på den som broderar. Inställning av maskinen, valet av nålar, trådar,  stabiliseringsmaterial/backing, ramningsteknik och känsla för hantverket  påverkar i högsta grad slutresultatet. Våra underleverantörer har jobbat med direktbrodyr i  närmre 30 år vilket borgar för god kvalitet.